Herfst

 

Ook dit jaargetijde heeft natuurlijk zijn eigen charme, met stormen, buien, lagere temperaturen, zorgt het oa. voor vallende bladeren, en is het volop genieten binnen van de warme omgeving en warme choco.
Activiteiten worden dan ook wat meer binnenshuis uitgevoerd, maar ook nu is het nog steeds fijn om lekker buiten te kunnen ravotten.

Het Reizend Scoutingmuseum, zit dan ook niet stil, en kun je dan ook tegen komen bij diverse activiteiten van Scoutinggroepen of evenementen, ook bij niet Scouts events willen wij  graag  uitleg geven en laten zien, waarom het spelletje van Scouting zo leuk is en door duizenden Scouts over de hele wereld word ondersteund.

Het beleid van het Reizend Scouting museum in zake VOG 
= verklaring Omtrent Gedrag = 
                                         KvK:  41156033

VOG :

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een papieren document dat aangeeft dat het gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor een bepaalde taak of functie. 

Een VOG is nodig voor het vervullen van een functie waarin u werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen of sociale veiligheid.

Sociale veiligheid binnen het Reizend Scouting Museum betekent dat leden zich beschermd weten en voelen tegen grensoverschrijdend gedrag in de vereniging Reizend Scouting Museum.
Onder grensoverschrijdend gedrag verstaan we het overschrijden van normen (gedragscode) en de wet. Zoals bijvoorbeeld: zeden. verduistering, pesten, groepsdruk, geweld etc.
Samen met Scouting Nederland werken wij actief mee aan de bescherming van aile leden op ieder uitvoeringsniveau. Bewustwording en preventie zijn belangrijke ingrediënten die bijdragen aan een sociaal veilige omgeving.

Gedragscode:

De gedragscode geeft grenzen aan in het contact met oa. minderjarigen. Deze code dient door iedereen die een functie binnen het Reizend Scouting Museum vervult, te worden onderschreven. Wij maken gebruik van de Gedragscode van Scouting Nederland die je hier kunt downloaden (Download). Aile vrijwilligers worden bij aanvang van hun vrijwilligerswerk, gewezen op deze Gedragscode.

Verklaring Omtrent Gedrag: 

Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een van de maatregelen die het Reizend Scouting Museum getroffen heeft om binnen onze organisatie een veilige omgeving te bieden. Het Huishoudelijk regelement van zowel Scouting Nederland ( Download) als ook het Reizend Scouting Museum (Download)biedt voldoende mogelijkheden om bij grensoverschrijdend gedrag en / of het niet overleggen van een VOG, leden te weigeren.

 Proefperiode: 

Om te zorgen dat de wensen en verwachtingen van (nieuwe) vrijwilliger(s) matchen met de wensen van onze organisatie voeren wij niet alleen intakegesprekken maar hebben we ook conform Huishoudelijk reglement van Scouting Nederland, afgesproken dat de eerste 3 maanden een soort proefperiode zijn. In die proefperiode zoomen we o.a. in op 1) de inhoud van de functie, 2) de gedragscode, en 3) het Huishoudelijk reglement om zich zo snel als mogelijk onderdeel te voelen van de organisatie. Als bestuur maken wij daarvoor gebruik van diverse methodieken die oa. door Scouting Nederland zijn ontwikkeld.

Vertrouwenspersoon:

Ais er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden graag voor je klaar. Ook kun je via het team Sociale Veiligheid van Scouting Nederland altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen indien nodig door naar de juiste instanties.

Het team Sociale Veiligheid is 24 uur te bereiken (na kantoor tijden via een bereikbaarheidsdienst) op 033 496 09 11 of via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een VOG is in verschillende gevallen nodig. Bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin u werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. 

 

 

Contactgegevens

Postadres :                                           
Reizend Scoutingmuseum p/a 
Debussystraat 71
4102 AR Culemborg
Mail : 
info at reizendscoutingmuseum.nl  ( at = @
 ) 
Mobil : 
+31 6 109 288 16
Bankgegevens :
NL88 RABO 0127 901 604
Ten name van het Reizend Scoutingmuseum

donderdag 22 februari 2024