Herfst

 

Ook dit jaargetijde heeft natuurlijk zijn eigen charme, met stormen, buien, lagere temperaturen, zorgt het oa. voor vallende bladeren, en is het volop genieten binnen van de warme omgeving en warme choco.
Activiteiten worden dan ook wat meer binnenshuis uitgevoerd, maar ook nu is het nog steeds fijn om lekker buiten te kunnen ravotten.

Het Reizend Scoutingmuseum, zit dan ook niet stil, en kun je dan ook tegen komen bij diverse activiteiten van Scoutinggroepen of evenementen, ook bij niet Scouts events willen wij  graag  uitleg geven en laten zien, waarom het spelletje van Scouting zo leuk is en door duizenden Scouts over de hele wereld word ondersteund.

> Hoe is het museum ontstaan?
Het Reizend Scoutingmuseum is in 1987 opgericht als Scoutingmuseum Haagse Randstad om een stukje van het Scouting erfgoed te bewaren en te laten zien wat er allemaal gedaan is en nog wordt gedaan op het gebied van Scouting. In eerste instantie van de haagse scoutinggroepen en daarnaast internationaal. De naam is in 2012 omgezet naar Reizend Scoutingmuseum omdat het museum met exposities op evenementen staat, geen vaste expositieruimte heeft. Met de eigen museumtent of stand komt het museum naar de mensen toe om zo de drempel om binnen te komen te verlagen.

Sinds de oprichting heeft het museum een omvangrijke collectie in beheer van historische, maar ook, hedendaagse Scoutingvoorwerpen- en foto's. Het laat zien hoe de vereniging zich heeft ontwikkeld van een stel ‘Padvinders'naar ‘Scouts' van nu.

Het beheer wordt door vrijwilligers gedaan. Het registreren/repareren van giften, rondleidingen tijdens exposities etc.

> Wat zie je tijdens een bezoek aan het museum?
Bij een bezoek aan het Scoutingmuseum ga je op speurtocht door de tijd van ruim 100 jaar Scouting in binnen- en buitenland.
Opgericht door Lord Baden Powell in 1907 en uitgegroeid tot de grootste jeugd- en jongerenbeweging over de hele wereld.

> Op zoek naar je opa of oma op kamp?
Het Scoutingmuseum heeft een grote collectie foto's uit de oude doos. Van zowel jongens- als meisjesgroepen.
Leuk om ze terug te zien, vrienden te zoeken op foto's bij activiteiten etc. De oh's en ah's hoor je dan ook altijd, of dat ben ik??!!

Wil je wel eens zien hoe jouw opa of oma kampeerde tijdens de Wereldjamboree in1937? Kom dan een keer kijken in de vele boeken, logboeken, tijdschriften en kampeermaterialen

Wij, het Reizend Scoutingmuseum, nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen, alleen, of met familie en/of vrienden of met je scoutinggroep.

> Waar vind je ons?
Op grote "Scouting"activiteiten o.a. bijvoorbeeld. tijdens de Duinenmars.
Onze materialen hebben we opgeslagen in een groot depot in Oosterhout (NB).

Onze communicatie loopt via :
www.reizendscoutingmuseum.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
En je kunt ons ook vinden op Facebook.

maandag 22 juli 2024