Herfst

 

Ook dit jaargetijde heeft natuurlijk zijn eigen charme, met stormen, buien, lagere temperaturen, zorgt het oa. voor vallende bladeren, en is het volop genieten binnen van de warme omgeving en warme choco.
Activiteiten worden dan ook wat meer binnenshuis uitgevoerd, maar ook nu is het nog steeds fijn om lekker buiten te kunnen ravotten.

Het Reizend Scoutingmuseum, zit dan ook niet stil, en kun je dan ook tegen komen bij diverse activiteiten van Scoutinggroepen of evenementen, ook bij niet Scouts events willen wij  graag  uitleg geven en laten zien, waarom het spelletje van Scouting zo leuk is en door duizenden Scouts over de hele wereld word ondersteund.

Wie zijn de mensen achter het museum? Waar komen ze vandaan en hoe zijn ze erbij betrokken geraakt?

  • Het museum heeft een stichtingsbestuur en daarin zitten o.a.:
Wouter de Jonge Culemborg Voorzitter Sinds voorjaar 2008 in functie en inmiddels ook voorzitter van de overkoepelende stichting Nederlandse Scoutingmusea. Actief binnen Regio Rivierenland als trainer.
Marisca de Jonge-Kamperman Culemborg Secretariaat-Pr-Communicatie Actief in functie sinds voorjaar 2008. Is lid van EOS/St.-Hubertusgroep in Terneuzen.
Nan Boudewijns Oosterhout Penningmeester Heeft veel regionale en internationale Scoutingervaring.
Ed de Leur Den Haag Materiaalbeheer-Logistiek Een van de mensen van  het eerste uur van het museum. Is zelf verwoed verzamelaar, trainer bij regio Vlietstreek en lid van een Rijswijkse Scoutinggroep.
Willy Limbosch Odijk Algemeen Lid Heeft haar sporen verdiend in diverse functies op lokaal, regionaal, landelijk en Internationaal niveau binnen Scouting
Jolanda Bollebakker Blaricum Algemeen Lid Lid van de Maggie Lekeuxgroep in Laren-Eemnes en de NVVSO, landelijk vrijwilliger binnen Scouting.
Etienne Chambille Maastricht Algemeen Lid Is bekend met Scouting op Lokaal, Nationaal, Internationaal niveau, nu werkzaam voor Scouting in diverse organisatie onderdelen

 

 

 


Mensen van het scoutingmuseumbestuur zijn herkenbaar aan de bordeauxrode dassen, goudkleurig biesje en logo achterop de das.

  • Medewerkers(vrijwilligers) museum:

Naast het bestuur is er ook een actieve groep vrijwilligers bezig voor het museum.Mensen die giften registreren, onderhouden en helpen tent opzetten voor exposities, en nog veel meer. 
Zij komen regelmatig naar ons Depot in Oosterhout om al dit werk te doen en zijn een grote steun voor het museum.
Zin om ook een keertje mee te helpen? Je bent van harte welkom.

Deze medewerkers zijn tijdens activiteiten herkenbaar aan de bordeauxrode dassen met het logo achterop.

Ook zijn er veel vrienden van het museum die op oproep vaak een helpende hand toesteken als er activiteiten op stapel staan.

vrijdag 19 april 2024