Blue Flower

Herfst

 

Ook dit jaargetijde heeft natuurlijk zijn eigen charme, met stormen, buien, lagere temperaturen, zorgt het oa. voor vallende bladeren, en is het volop genieten binnen van de warme omgeving en warme choco.
Activiteiten worden dan ook wat meer binnenshuis uitgevoerd, maar ook nu is het nog steeds fijn om lekker buiten te kunnen ravotten.

Het Reizend Scoutingmuseum, zit dan ook niet stil, en kun je dan ook tegen komen bij diverse activiteiten van Scoutinggroepen of evenementen, ook bij niet Scouts events willen wij  graag  uitleg geven en laten zien, waarom het spelletje van Scouting zo leuk is en door duizenden Scouts over de hele wereld word ondersteund.

Container Actie

Graag jullie aandacht voor de actie van Reizend Scoutingmuseum.

Onze houten tentoonstellingskasten moeten helaas weg uit de huidige opslag in Made en hebben we geen andere opslagmogelijkheid. Gekozen is om een of 2 containers aan te schaffen zodat ze in elk geval veilig en droog kunnen worden weggezet. Wij hebben toestemming om een container in Riel, waar onze collectie ook is opgeslagen, te plaatsen. Maar het kopen/vervoer/plaatsen kost veel geld, raming is € 3.000.- en zoveel heeft Reizend Scoutingmuseum niet om ‘even’ uit te geven.

Wij hebben nu een steunactie (crowdfunding) gestart, doneer ook zodat de kasten straks in een container kunnen en we ze kunnen blijven gebruiken bij tentoonstelling. Alvast dank voor donatie.

https://www.steunscouting.nl/.../reizend-scoutingmuseum...

Beste mensen / gulle gevers,
Wat fijn dat jullie gehoor geven aan onze oproep om te doneren voor een container, misschien 2 zelfs, waarvoor onze dank, maar we zijn er nog niet.

Inmiddels hebben we ook wat tips van experts gekregen over containers en opslag van hout erin.
Kasten mogen niet tegen de wand aan staan als er geen bekisting in de stalen container is, dan gaan de kasten heel snel rotten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daar gaan we dan ook rekening mee houden, 15 cm afstand houden over de lengte van een container aan beide zijden scheelt toch weer 30 cm in de breedte totaal en kan net uitmaken of 1 of 2 containers nodig hebt. Zomaar even een waardevolle tip en dank hiervoor.

! Deel onze actie op Facebook als je kunt / wilt zoveel mogelijk, ook hiervoor onze dank,

Team Reizend Scoutingmuseum/actie container


Een vriend van het museum is:
  • Een vriend die een keer helpt tijdens een klusdag
  • die jaarlijks een vriendenbijdrage ad € 25.- stort
  • vrienden helpen, als ze kunnen, met in- en uitladen tijdens evenementen
  • hebben materiaal en kennis beschikbaar gesteld voor tentoonstellingen
  • vinden het leuk om af en toe mee te gaan naar een evenement en mensen te vertellen over de tentoonstelling die we daar hebben staan.
  • geven ideeën door van of over evenementen of klussen.
  • zijn onmisbaar voor het museum.
Zin om ook vriend te worden? Stuur dan even een berichtje naar het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (at=@)

We hebben heel veel vrienden bij het museum, en die hebben we ook hard nodig. Waarom? Door de bijdrage van de vrienden is het mogelijk om de collectie in stand te houden en te laten groeien. Het beheer en behoud kosten het museum steeds meer tijd en geld.

Wij hebben de collectie opgeslagen in Oosterhout bij Breda. Van daaruit werken we, helaas geen expositieruimte, maar we gaan door. We blijven exposities op maat maken, advies geven en naar de mensen toe te gaan.
Maar daar hebben we vrienden en geld voor nodig, heel veel vrienden en geld!

> Steun ons werk door ook vriend van het museum te worden. 

Door € 25.-(per jaar) te storten op banknummer ** NL88 RABO 01 27 901 604 ** t.n.v. Reizend Scoutingmuseum steun je ons werk en het museum. Als vriend krijg je jaarlijks de nieuwsbrief(ven) waarin alle activiteiten staan vermeld.

Ook als Scoutinggroep/vereniging kun je vriend worden van het museum. Als groep betaal je dan € 35,-- en wordt je ook uitgenodigd op de Vrienden Jamboree. Daarnaast krijg je, als groep, bij meerdere aanvragen voor exposities voorrang.

Welkom zijn alle giften, ook van € 5.-- of € 10.-- en verplicht je tot niets, maar zijn we ook heel blij mee. 

Ben jij al vriend van Reizend Scoutingmuseum? Wil je vriend worden? Stuur dan even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak € 25.- over. Wij sturen je dan een bevestiging als vriend zijnde en ontvang je 2 x per jaar onze nieuwsbrief. Natuurlijk ben je ook altijd welkom om een kijkje in ons opslagdepot te nemen in Oosterhout (NB), tijdens onze klusdagen of op afspraak.

 

 

 Sponsor het Reizend Scouting Museum met je aankopen, het kost je niets extra en we krijgen een leuke commissie.

Klik op het logo om te beginnen.

Of open deze pagina

 

 

donderdag 22 februari 2024